Сувогорско сирење

Сувогорско сирење претставува аналогно сирење про­изведено со пастеризација и хомогенизација на ре­конституирано млеко, свежо кравјо млеко и палмина маст, како основни компоненти. Додатокот на свежо кравјо млеко го доближува вкусот на производот до кравјото бело сирење, воедно и го подобрува квалитетот на крајниот производ. Она што е посебно за ова сирење што ги подобрува својствата на крајниот производ како цврста текстура, кремаст млечен вкус, рендање, прилагоден за сите трпези.

Нутритивни вредностиВредности за 100g производ
Калории1249kJ / 301kcal
Масти 26.5g
- од кои заситени 16g
980kJ / 238kcal
592kJ / 144kcal
Јаглехидрати 0.8g
- од кои шеќери 0.8g
13.6kJ / 3.2kcal
13.6kJ / 3.2kcal
Протеини 15g255kJ / 60kcal
Сол 3.2g
Сувогорско сирење - 750g.
Сувогорско сирење – 750g.
suvogorsko-2
Сувогорско сирење – 1.8kg.
suvogorsko-4
Сувогорско сирење – 4kg.