Фетинеса

Фетинеса е кремасто сирење со висок квалитет, добиено со пастеризација и хомогенизација на ре­констируирано млеко и палмина маст. Ароматичната бактериска култура му дава карактеристичен слабо солен вкус, и се карактеризира како меко саламурено аналогно сирење, со мазна површина и без кора.

 

Нутритивни вредностиВредности за 100g производ
Калории1044kJ / 251kcal
Масти 20g
- од кои заситени 15g
740kJ / 180kcal
555kJ / 135kcal
Јаглехидрати 7.9g
- од кои шеќери 7.9g
134kJ / 31kcal
134kJ / 31kcal
Протеини 10g170kJ / 40kcal
Сол 3g
Фетинеса – 4kg.
Фетинеса – 800g.