Шарпланинско мешано сирење

Се произведува од квалитетно кравјо и овчо млеко од Шарпланинско – Полошко планински регион со комбинација на стара традиција и современа технологија и опрема. Мешаното сирење се произведува од свежо пастеризирано кравјо и овчо млеко со додаток на уникатна стартер култура, сирило и сол. Поминува низ период на созревање од најмалку 60 дена. Содржи квалитетни атрибути како кремаст вкус и специфична острина од овчото млеко, слабосолен вкус. Погодно за сите ладни или топли рецепти кои содржат сирење.

Нутритивни вредностиВредности за 100g производ
Калории1201kJ / 290kcal
Масти 24g
- од кои заситени 16.5g
888kJ / 216kcal
611kJ / 149kcal
Јаглехидрати 1.52g
- од кои шеќери 1.52g
26kJ / 6.1кcal
26kJ / 6.1kcal
Протеини 16.9g287kJ / 68kcal
Сол 3.1g
Шарпланинско мешано сирење – 500g.