Шарпланински производ

Шарпланински производ како аналоген производ се добива при пастеризација и хомогенизација на суруткини протеин со палмина маст. Коагулацијата на протеините се одвива на точка на вриење, каде се добива кремаст изглед, слабо сладок вкус. Погодно е за користење во тестенини и салати.

Нутритивни вредностиВредности за 100g производ
Калории1610kJ / 391kcal
Масти 41.0g
- од кои заситени 26.0g
1517kJ / 369kcal
962kJ / 234kcal
Јаглехидрати 0g
- од кои шеќери 0g
0kJ / 0kcal
0kJ / 0kcal
Протеини 5.5g93kJ / 22kcal
Сол 1g
Шарпланински производ – 400g.
Шарпланински производ – 8kg.
Шарпланински производ – 8kg.