Шарпланинско кравјо сирење

Се произведува од квалитетно кравјо млеко од Шарпланинско – Полошко планински регион со ком­бинација на стара традиција, современа технологија и опрема. Традиционалното бело саламурено сирење се произведува од свежо пастеризирано кравјо млеко со додаток на уникатна стартер култура, сирило и сол. Поминува низ период на созревање од најмалку 45 дена. Содржи квалитетни атрибути како кремаст вкус, трошлива текстура, слабосолен вкус. Погодно за сите ладни или топли рецепти кои содржат сирење.

Нутритивни вредностиВредности за 100g производ
Калории1140kJ / 275kcal
Масти 23.0g
- од кои заситени 14.0g
851kJ / 207kcal
518kJ / 126kcal
Јаглехидрати 2.0g
- од кои шеќери 2.0g
34kJ / 8.0kcal
34kJ / 8.0kcal
Протеини 15.0g255kJ / 60kcal
Сол 3g
belo-sirenje-500
Шарпланинско кравјо сирење – 500gr.
sarplaninsko-kravjo-750
Шарпланинско кравјо сирење – 750gr.
belo-sirenje-4
Шарпланинско кравјо сирење – 4kg.

belo-sirenje-8
Шарпланинско кравјо сирење – 8kg.