Лактида

Лактида припаѓа во групата на аналогно сирење, произведено од пастеризирано и хомогенизирано реконституирано млеко со палмина маст која му го дава кремкастиот вкус на производот. Добриот квалитет на производството како и уникатната стартер култура овозможува вкусот на Лактида да е многу сличен на белото саламурено сирење.

Има бело кремасто цврста текстура која се сече чисто и остава кремаст вкус во устата, со слабо солен вкус, кои карактеристики му овозможува примена во сите јадења.

Нутритивни вредностиВредности за 100g производ
Калории1565kJ / 380kcal
Масти 40g
- од кои заситени 26g
1480kJ / 360kcal
962kJ / 234kcal
Јаглехидрати 0g
- од кои шеќери 0g
0kJ / 0kcal
0kJ / 0kcal
Протеини 5g85kJ / 20kcal
Сол 3g
Лактида – 1.8kg.
Лактида – 500g.
Лактида – 4kg.
Лактида – 8kg.