Полошко сирење

Полошко се произведува со висока пастеризација  на природно кравјо млеко од Шарпланинско – Полошкиот регион, користејки посебен технолошки процес. Про­изводот се карактеризира со цврста текстура и како полу-тврдо саламурено сирење погодно е за рендање. Најзабележана е неговата употреба во салати, тестенини и како предјадење.

Нутритивни вредностиВредности за 100g производ
Калории1224kJ / 295kcal
Масти 24.5g
- од кои заситени 16g
906kJ / 220kcal
592kJ / 144kcal
Јаглехидрати 2g
- од кои шеќери 2g
34kJ / 8kcal
34kJ / 8kcal
Протеини 16.7g284kJ / 67kcal
Сол 4g
polosko-1
Полошко сирење – 1kg.
Полошко сирење – 500gr.