Fet Hit 73

Фета е кремасто сирење со висок квалитет, добиено со пас­теризација и хомогенизација на реконстируирано млеко и палмина маст. Ароматичната бактериска култура му дава карактеристичен слабо солен вкус, и се карактеризира како меко саламурно аналогно сирење, со мазна површина и без кора.

Нутритивни вредностиВредности за 100g производ
Калории1018kJ / 246kcal
Масти 22g
- од кои заситени 16g
814kJ / 198kcal
592kJ / 144kcal
Јаглехидрати 5g
- од кои шеќери 5g
85kJ/ 20kcal
85kJ / 20kcal
Протеини 7g119kJ / 28kcal
Сол 3g
Fet Hit 73 - 4kg.
Fet Hit 73 – 4kg.
Fet Hit 73 - 400g.
Fet Hit 73 – 400g.
Fet Hit 73 - 1,8kg.
Fet Hit 73 – 1,8kg.
Fet Hit 73 - 250g.
Fet Hit 73 – 250g.
Fet Hit 73 - 800g.
Fet Hit 73 – 800g.