Лактида
Лактида припаѓа во групата на аналогно сирење, произведено од пастеризирано и хомогенизирано реконституирано млеко со палмина маст која му го дава кремкастиот вкус на производот. Добриот квалитет на производството како и уникатната стартер култура овозможува вкусот на Лактида да е многу сличен на белото саламурено сирење.
Има бело кремасто цврста текстура која се сече чисто и остава кремаст вкус во устата, со слабо солен вкус, кои карактеристики му овозможува примена во сите јадења.
Нутритивни вредности | Вредности за 100g производ |
---|---|
Калории | 1565kJ / 380kcal |
Масти 40g - од кои заситени 26g | 1480kJ / 360kcal 962kJ / 234kcal |
Јаглехидрати 0g - од кои шеќери 0g | 0kJ / 0kcal 0kJ / 0kcal |
Протеини 5g | 85kJ / 20kcal |
Сол 3g |