Сувогорско сирење
Сувогорско сирење претставува аналогно сирење произведено со пастеризација и хомогенизација на реконституирано млеко, свежо кравјо млеко и палмина маст, како основни компоненти. Додатокот на свежо кравјо млеко го доближува вкусот на производот до кравјото бело сирење, воедно и го подобрува квалитетот на крајниот производ. Она што е посебно за ова сирење што ги подобрува својствата на крајниот производ како цврста текстура, кремаст млечен вкус, рендање, прилагоден за сите трпези.
Нутритивни вредности | Вредности за 100g производ |
---|---|
Калории | 1249kJ / 301kcal |
Масти 26.5g - од кои заситени 16g | 980kJ / 238kcal 592kJ / 144kcal |
Јаглехидрати 0.8g - од кои шеќери 0.8g | 13.6kJ / 3.2kcal 13.6kJ / 3.2kcal |
Протеини 15g | 255kJ / 60kcal |
Сол 3.2g |