Laktida
Llaktida i takon grupit të djathit analog, i prodhuar nga qumësht i pasterizuar, homogjenizuar dhe rekonstruktuar me yndyrë bimore që i jep produktit shijen e kremit. Cilësia e prodhimit si dhe kultura startuese unikate mundëson që shija e Llaktidës të jetë shumë e ngjajshme me djathin e bardhë me salamurë. Ka masë të bardhë kremi të fortë e cila pritet pastër dhe len shije kremi në gojë, me shije të njelmët të dobët, të cilat karakteristika i mundësojnë përdorim në shumë ushqime.
Vlerat nutritive | Vlerat energjike për 100g. produkt |
---|---|
Kaloritë | 1565kJ / 380kcal |
Yndyrëra 40g - nga të cilat yndyrëra të ngopura 26g | 1480kJ / 360kcal 962kJ / 234kcal |
Karbohidrate 0g - nga të cilat sheqerëra 0g | 0kJ / 0kcal 0kJ / 0kcal |
Proteine 5g | 85kJ / 20kcal |
Krypë 3g |