Kashkavalli
I takon familjes “pasta filata” prodhohet me përzirjen dhe tërheqjen e baskisë së frskët në tretje të njelmët të ngrohtë. I njohur si “Cheddar na Balkanot” për shkak të ngjajshmërisë në shije, si dhe sipërfaqen e lëmuar me ngjyrë të zbehtë të verdhë. Qumështi natyral i freskët i pasterizuar i lopës së Sharrit dhe kultura startuese janë parakushte për shije të mirë dhe karakteristikat e kashkavallit. Me masë elastike, pa asnjë shije të pa dëshiruar. I përshtatshëm për parangrënie, pizza, brumëra të bardhë, në kombinim me mish.
Vlerat nutritive | Vlerat energjike për 100g. produkt |
---|---|
Kaloritë | 1444kJ / 348kcal |
Yndyrëra 28g - nga të cilat yndyrëra të ngopura 17g | 1036kJ / 252kcal 629kJ / 153kcal |
Karbohidrate 3g - nga të cilat sheqerëra 3g | 51kJ / 12kcal 51kJ / 12kcal |
Proteine 21g | 357kJ / 84kcal |
Krypë 3g |
![Kashkavalli 500g.](http://hit73.com.mk/sh/wp-content/uploads/sites/8/2016/12/kaskaval-500.jpg)
![Kashkavalli 2.5kg.](http://hit73.com.mk/sh/wp-content/uploads/sites/8/2016/12/kaskaval-2.jpg)
![Kashkavalli 10kg.](http://hit73.com.mk/sh/wp-content/uploads/sites/8/2016/12/kaskaval-10.jpg)