Djath i bardhë Sharri

Prodhohet nga qumësht cilësor i lopës nga rajoni i Malit Sharr dhe Pollogut me kombinim të traditës së vjetër dhe teknologjisë se re. Djathi i bardhë tradicional me salamurë prodhohet nga qumështi i freskët i pasterizuar i lopës me shtesë unikate të kulturës startuese, mullëz dhe kripë. Kalon në fazën e pjekjes ku qëndron më paku 45 ditë. Përmban atribute cilësore si shije kremi, masë cilësore, shije të dobët të njelmët. I përshtatshëm për recetat e ftohta dhe të ngrohta të cilat përmbajnë djath.

 

Vlerat nutritiveVlerat energjike për 100g. produkt
Kaloritë1140kJ / 275kcal
Yndyrëra 23.0g
- nga të cilat yndyrëra të ngopura 14.0g
851kJ / 207kcal
518kJ / 126kcal
Karbohidrate 2.0g
- nga të cilat sheqerëra 2.0g
34kJ / 8.0kcal
34kJ / 8.0kcal
Proteine 15.0g255kJ / 60kcal
Krypë 3g
Djath i bardhë Sharri 500g.
Djath i bardhë Sharri 500g.
sarplaninsko-kravjo-750
Djath i bardhë Sharri 750g.
Djath i bardhë Sharri 4kg.
Djath i bardhë Sharri 4kg.
Djath i bardhë Sharri 8kg.
Djath i bardhë Sharri 8kg.