Djath i perzier

Prodhohet nga qumësht cilësor i lopës dhe i deles nga rajoni i Malit Sharr dhe Pollogut me kombinim të traditës së vjetër dhe teknologjisë se re. Djathi i perzier me salamurë prodhohet nga qumështi i freskët i pasterizuar i lopës dhe deles me shtesë të kulturës startuese, mullëz. Kalon në fazën e pjekjes ku qëndron më paku 60 ditë. Përmban atribute cilësore si shije kremi, masë cilësore, shije të dobët të njelmët. I përshtatshëm për recetat e ftohta dhe të ngrohta të cilat përmbajnë djath.

Vlerat nutritiveVlerat energjike për 100g. produkt
Kaloritë1201kJ / 290kcal
Yndyrëra 24g
- nga të cilat yndyrëra të ngopura 16.5g
888kJ / 216kcal
611kJ / 149kcal
Karbohidrate 1.52g
- nga të cilat sheqerëra 1.52g
26kJ / 6.1kcal
26kJ / 6.1kcal
Proteine 16.9g287kJ / 68kcal
Krypë 3.1g

mesano-500
Djathë të përzier 500g.