Djathi i malit të thatë
Paraqet djath analog i prodhuar me pasterizimin dhe homogjenizimin e qumështit të rekonstituar, qumësht i freskët lope dhe yndyrë bimore, si komponnentë bazë. Si shtojcë të qumështit të freskët mundëson shijen e produktit si produkti i djathit të bardhë, njëherit e përmirëson edhe cilësinë e produktit të fundit. Kjo që është e veçantë për këtë lloji djathi që i përmirëson vetitë e produktit të fundit si masë e fortë, shije kremi prej qumështi, i përshtatshëm për të gjithë tryezat.
Vlerat nutritive | Vlerat energjike për 100g. product |
---|---|
Kaloritë | 1249kJ / 301kcal |
Yndyrëra 26.5g - nga të cilat yndyrëra të ngopura 16g | 980kJ / 238kcal 592kJ / 144kcal |
Karbohidrate 0.8g - nga të cilat sheqerëra 0.8g | 13.6kJ / 3.2kcal 13.6kJ / 3.2kcal |
Proteine 15g | 255kJ / 60kcal |
Krypë 3.2g |