Djath i pollogut
Prodhohet me pasterizimin e lartë të qumështit natyral të lopës nga rajoni i Malit Sharr dhe Pollogut, duke përdorur process të veçantë teknologjik. Produkti karakterizohet me masë të fortë, dhe si djath gjysëm i forte me salamure përshtatshëm për grirje në rende: Më i theksuar përdorimi i tij është në sallata, brumëra si dhe parahaje.
Vlerat nutritive | Vlerat energjike për 100g. produkt |
---|---|
Kaloritë | 1224kJ / 295kcal |
Yndyrëra 24.5g - nga të cilat yndyrëra të ngopura 16g | 906kJ / 220kcal 592kJ / 144kcal |
Karbohidrate 2g - nga të cilat sheqerëra 2g | 34kJ / 8kcal 34kJ / 8kcal |
Proteine 16.7g | 284kJ / 67kcal |
Krypë 4g |