Djath i perzier
Prodhohet nga qumësht cilësor i lopës dhe i deles nga rajoni i Malit Sharr dhe Pollogut me kombinim të traditës së vjetër dhe teknologjisë se re. Djathi i perzier me salamurë prodhohet nga qumështi i freskët i pasterizuar i lopës dhe deles me shtesë të kulturës startuese, mullëz. Kalon në fazën e pjekjes ku qëndron më paku 60 ditë. Përmban atribute cilësore si shije kremi, masë cilësore, shije të dobët të njelmët. I përshtatshëm për recetat e ftohta dhe të ngrohta të cilat përmbajnë djath.
Vlerat nutritive | Vlerat energjike për 100g. produkt |
---|---|
Kaloritë | 1201kJ / 290kcal |
Yndyrëra 24g - nga të cilat yndyrëra të ngopura 16.5g | 888kJ / 216kcal 611kJ / 149kcal |
Karbohidrate 1.52g - nga të cilat sheqerëra 1.52g | 26kJ / 6.1kcal 26kJ / 6.1kcal |
Proteine 16.9g | 287kJ / 68kcal |
Krypë 3.1g |