Djath i bardhë Sharri
Prodhohet nga qumësht cilësor i lopës nga rajoni i Malit Sharr dhe Pollogut me kombinim të traditës së vjetër dhe teknologjisë se re. Djathi i bardhë tradicional me salamurë prodhohet nga qumështi i freskët i pasterizuar i lopës me shtesë unikate të kulturës startuese, mullëz dhe kripë. Kalon në fazën e pjekjes ku qëndron më paku 45 ditë. Përmban atribute cilësore si shije kremi, masë cilësore, shije të dobët të njelmët. I përshtatshëm për recetat e ftohta dhe të ngrohta të cilat përmbajnë djath.
Vlerat nutritive | Vlerat energjike për 100g. produkt |
---|---|
Kaloritë | 1140kJ / 275kcal |
Yndyrëra 23.0g - nga të cilat yndyrëra të ngopura 14.0g | 851kJ / 207kcal 518kJ / 126kcal |
Karbohidrate 2.0g - nga të cilat sheqerëra 2.0g | 34kJ / 8.0kcal 34kJ / 8.0kcal |
Proteine 15.0g | 255kJ / 60kcal |
Krypë 3g |